Linnea Johanna Andrea Björnsson

Linnea kom till världen kl 11:00 den 6 Augusti 2007 och det var en måndag.  Vi åkte in ungefär 00:30 på natten och hela färden gick jätte bra.  Efter förlossningen fick vi stanna kvar på BB för Linnea behövde sola lite för hon hade gulsot och det var lite trist, man ville ju åka hem så fort som möjligt men istället fick vi stanna kvar tills på fredagen och sitta i vårat rum och svettas för det var kanon fint väder ute medans vi var där. 
Men samtidigt var det lite skönt att få vara kvar så man fick lite hjälp i början i hur man skulle göra.  Men det var en otroligt härlig känsla när vi fick packa ihop våra saker och lämna BB och åka hem till vårat Bräcke igen  =)

Här så ska jag nu skriva lite saker som Linnea har gjort och nya saker som hon lär sig.

2010-07-17
Har fått nytt rum vilken hon tyckte var jätte roligt och där trivs hon bra, pratar mycket och säger alla ord man försöker lära hon, och även ord som man inte lärt hon säger hon =)
Oblyg är hon och pratar gärna med alla på affären =)


2010-06-10
Blivit riktgit duktig på att sova själv på sitt rum, sover även ganska länge på mornana nu så det är skönt. Har börjat träna att vara utan blöja och det går riktigt bra.

2010-05-15
Tycker det är jätte roligt att lekam ed de andra barnen ute och blir inte alls glad då man måste gå in och äta =)

Karusellen är en favorit och även gungan är rolig =)
Kör även runt på bobycaren som en rally bil både inne och ute.

2010-03-21
Full rulle som vanligt, leker och grejar med det mest.
Leker lite med Fride imellanåt och tycker att hon är jätte rolig.
Går bättre att gå ut nu då hon själv säger till och hämtar kläder och försöker klä på sig och vill gå ut och leka.
Pratar både bättre och mera nu och gör sig förstådd nästan hela tiden vilket är jätte skoj =)2010-01-05
Ja vad ska man säga om pratet? Det pratas hela tiden och har man tur så förstår man det mesta också =) Trotsen ska vi inte prata om. allt ska göras tvärtom men får väl tro att det är ett friskhetstecken =)
Sover hela nätterna, sover inte alltid lunch vilket resulterar i att det blir tidig kväll istället. TVn är favorit, just nu är det apa å santen ( nickenyfiken och elefanten) eller bombom (Dumbo). Vill inte gärna gå ut då det är citat "kallt brrr sitta soppa" (soppa=soffa)


2009-10-25
Pratet kommer mer och mer och nu börjar det komma meningar och hon försöker härma det mesta som man säger och det låter så skojigt =)
Finns även en gnutta trotts imellanåt, men vad gör väl det =)


2009-09-02
Här händer det grejer, mycket prat nu men inga riktgia meningar men hon gör sig förstådd nästa jämt. Hon har fyllt två år och det var en jätte bra dag.
Hon har flyttat till eget sovrum och det funkar rätt så bra, så nu är det inte så trångt i våran säng längre =)


2009-07-22
Linnea är en så snäll storasyster, vill gärna hjälpa till och sytta en kort stund men gillar inte när hon är ledsen för då blir hon också gnällig =)


2009-07-15
Idag kl 21.01 blev Linnea storasyster till en liten Frida.


2009-06-21
Mycket prat nu, försöker härmas så gott hon kan =)
Kan peka ut många kroppsdelar och tänder har hon snart fulla munnen med. Fortfarande Astrid som gäller och då är det Pippi, sätter man på något annan så blir hon arg och ropar "pippi pippi".
Kan peka och säga "Där är min pappa/mamma".2009-04-10
Kommit några fler ord nu som "Pippi" och "momma" och"brumbrum" annars är det tutte och mamma/pappa som sägs mest även "aj" kommer iblant om hon gjort illa sig eller fått något skräp på foten. Det hat kommit massa nya tänder och även håret börjar synas lite nu om än så lite =) Älskar att titta på Astrid Lindgren filmerna. Tycker om att hjälpa till att duka fram på bordet och bära saker.

2009-01-14
Nu har det tittat fram två små tänder till, uppe en bit in så de syns inte så bra. Hon far fram överallt nu och finns inget som hindrar henne, och gör det de så hämtar hon en pall eller stol att klättra på. Springer ofta och tar på sig sina skor och andra kläder med =)


2008-12-25
Nu har det varit Linneas andra julafton och den har gått jätte bra och hon fick många bra julklappar som hon leker med hela tiden =)


2008-11-21
Nu har de tittat fram båda två så nu har hon ett fint leende =)
Men helt omöjlig att borsta dom  =S
Hon sover i eget rum nu också nästan hela natten. Ända fram till kl 5 på morgonen.
Hon vet även vart naveln sitter för den pekar hon på när man frågar vart den är och så säger hon vov vov om hon ser en hund.

2008-10-16
Nu är det två små tänder till på gång där uppe, hoppas de kommer fram snart  =)

2008-09-26
Linnea har börjat härma mer och mer och säger både mamma och pappa ibland, låter som det iaf =) 
Ska bli så spännande när hon börjar prata

2008-09-19
Linnea har fått sin första magsjuka och den tog och blev rejäl också, var hemma och kräktes i 6 dagar innan det vända och hon blev bättre.

2008-08-11 --->2008-08-14
Inskolning har det varit nu och hon strosar på
och är med de andra barnen och se ut att komma gå jätte bra när Linnea ska få vara där själv. 

2006-08-06
Idag är det 1års kalas på blåsippan 10 och dop i kyrkan.
Allt går så himla fort, för ett år sedan så var du inte här än men nu leker du för fullt och ska snart börja på dagis  =)

2008-08-02
Två små tänder är framme nu och hon går/springer obehindrat nästan. Börjar få lite mera humör och har precis upptäckt att man kan skrika för att få som man vill  =)  Annars är hon jätte snäll och sover bra.

2008-07-15
Nog var det en tand alltid som ville titta fram =)
Så nu är det en tand som syns och en till som är på väg upp.

2008-07-13
Nu mera är det en himmla fart på Linnea när hon tar sig fram, nästan så att hon springer fram. Och så är det nog tänder på G också för igår hade hon feber och var jätte ledsen och så dreglar hon en massa också.

2008-06-24
Nu kan man mer eller mindre säga att Linnea går  =)
Hon kliver upp och går några meter och vänder lite och fortsätter att gå. Finns en liten videosnutt i mobilbloggen och en längre i galleriet.

2008-06-14
Igår tog hon 5 små steg till, kan inte vara långt borta nu. Hon kryper för fullt nu och inget kan stoppa hon och får hon inte som hon vill så visar hon sitt fina humör  =)  Hon äter riktigt och sover rätt bra med, men är morgonpigg precis som pappa är.

2008-05-29
Idag har Linnea tagit sina två första steg  =)
Reste sig upp och tog två stappliga steg och stannade sedan och vinglade lite.  Gissa om man blir glad  =D

2008-05-20
Nu börjar Linnea sakta men säkert ta sig framåt för egen maskin  =)   Det är såå roligt.
Hon har börjat äta lite bättre när det gäller riktig mat också så det är skönt så man slipper den där gröten och vällingen hela tiden.

2008-05-13
Idag har Linnea namnsdag.
Grattis på dig  =)

2008-05-07
Var länge sedan jag skrev något nu men har hänt massa saker den senaste månaden  =)
Hon kryper, om inte framåt så bakåt iaf. Bättre än inget alls.
Hon går och nästan springer fram med sin vagn alldeles själv utan att vi behöver hålla i hon. Behöver bara gå efter och vara beredd på fall hon tappar balansen.

2008-04-08
Idag reste sig Linnea upp för första gången, kan inte krypa ännu men snart så.
Hon går på pottan sedan en månad tillbaka ungefär men hon pinkar fortfarande i blöjan. Sedan så händer det så otroligt mycket hela tiden att man hinner knappt med.
Hon blev 8 månader i söndags också så snart blir det ett års kalas =)


2008-03-16
Nu är det nära att Linnea börjar krypa, hon har börjat puta med ändan och försöker ta sig framåt =)
Far nu fram i gå stolen som ett riktigt jehu och vill gärna följa efter en när man lämnar rummet.


2008-03-06
Idag kl 11.00 blir Linnea 7 månader och hon är så duktig, jätte duktig på att sitta själv och sträcka sig efter saker och sover mycket bättre nu. Somnar vid 7 på kvällen och vaknar bara en gång på natten och vill ha mat och sover sedan fram till 7 på morgonen  =)

2008-02-22
Idag i badet så satt hon alldeles själv för första gången och det verkade hon tycka var jätte skoj för oj vad hon skvätte mycket vatten, mamma blev alldeles blöt  =)

Fram tills 6 månader:
Hon har en egen "rally bil" som hon lärt sig att föra fram i en hiskelig fart och jagar även katterna om dom är nära  =)
En hoppgunga har hon fått låna utav farmor och den är väldigt rolig att sitta och hoppa i.  Sitter alldeles själv på golvet i över 15 minuter och grejar på med sina leksaker.